Team-/ Afdelingsdressuur

Afdelingsdressuur is voor onze vereniging een heel belangrijk onderdeel. Het is een teamsport in de discipline dressuur en wordt meestal verreden in een vier- of zestal. Een leuke variatie is het rijden van de kür op muziek (teamdressuur).

Afdelingsdressuur draagt mee aan de teamgeest. Je vormt samen een “afdeling” die goed op elkaar afgestemd is. Het daarbij laten zien dat je als team een ontspannen harmonieuze proef kunt laten zien is een uitdaging. Omdat je het samen als team doet is dit een hele leuke afwisseling op de individuele dressuur.

Wil je meer informatie over de Afdelingsdressuur lezen dan kun je via de website van de KNHS een brochure downloaden waarin alles staat omschreven.

Klik hier voor de link, je wordt daarvoor omgeleid naar de website van de KNHS.

De Schouwse Ruiters is al vele jaren succesvol op zowel de Zeeuwse Kampioenschappen als de Hippiade. In 2023 waren we succesvol op zowel de Zeeuwse Kamioenschappen (3 x goud) en de Hippiade (2 x zilver).

Om dit allemaal  te kunnen bereiken starten we op 28 februari 2024 weer met de team-/ afdelingsdressuur. We trainen bij Manege Balans, om de week (de oneven weken) en starten vanaf 17:30 uur. Vanaf half april trainen we weer iedere week.

Wedstrijden waar voor ingeschreven wordt, worden op tijd aangegeven. Beschikbaarheid voor het ZK en evt NK is verplicht. Tenue word vanuit de vereniging in bruikleen gegeven.

Alle regels omtrent de team/ afdelingsdressuur vindt u hier: uitnodiging afdelingsdressuur 2024

De kosten van de team-/ afdelingslessen bedragen € 5,00 per les indien alle lessen worden gevolgd..

We kunnen nog nieuwe combinaties gebruiken in alle leeftijdscategorieën en klasses. Meldt je snel aan en wie weet rijd jij deze zomer mee met het Zeeuws Kampioenschap of zelfs op de Hippiade!

Voor verdere informatie & aanmelden kunt u contact opnemen met Sandra Hillebrand   teamdressuur@schouwseruiters.nl